El Bisaura

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Sant Vicenç - Castell dels Torelló

Correu electrònic Imprimeix PDF

Sant Vicenç - Castell dels Torelló
El castell dels Torelló, del qual ara només en trobem les ruïnes, data del segle VII. També conegut com el Castell dels moros, està situat dalt d’un turó a 781 m d’altitud. Des d’aquest punt, podem admirar un bell paisatge de la vall del Ges.
La ruta que us proposem entra a la població de Sant Vicenç de Torelló on podrem visitar la bonica església romànica del segle XI, vestida amb un magnífic campanar del segle XII.

La ruta
Comencem a Sant Vicenç i ens dirigim als afores del poble, concretament a les escoles, per un caminet que voreja la carretera que marxa del poble en direcció Borgonyà. Un cop a les escoles, pugem el carrer que passa entremig de les escoles i el camp de futbol i enfilem la pista forestal que trobem al capdamunt. Aquí comença el camí que trobem marcat amb senyals blancs i grocs del PR 45.  A pocs metres d’haver començat el camí, agafem el trencant que s’enfila a la dreta i passa pel costat d’una casa que ens queda també a mà dreta. Aquest camí que ara agafem és la variant PR-45.1 que ens conduirà fins als peus del castell. Un cop allà, veurem uns ferros a la roca que ens ajudaran a pujar l’últim tram per arribar dalt del castell. Per prosseguir, baixem de nou pels ferros i agafem el camí a la nostra esquerra, el qual passa sota el turó del castell pel costat est. El camí segueix la carena de darrere el castell; obviem un trencant que baixa a l’esquerra i continuem recte fins a arribar a un encreuament de caminsEn aquest punt, trobem un indicador que ens marca Borgonyà i Vila-seca a l’esquerra i Font de Nogueres a la dreta. Agafem el corriol de la dreta. El camí baixa pel mig del bosc. Quan el bosc s’obre, a mà dreta ens queda un camp filat. Creuem la barrera, seguim el camí que va pel mig del camp i avança per enllaçar amb una pista que ens baixarà fins a la casa de Font de Nogueres. Un cop baix, deixem el camí que marxa a l’esquerra cap a la casa i continuem recte pel camí principal fins a l’encreuament de camins on veiem el nucli de Sant Vicenç. Aquí tirem a la dreta i ens dirigim cap al poble on podrem anar a visitar la bonica església romànica.

Tram del Sender PR C-45 i PR C-45.1
Durada: 2 h 30 min
Dificultat: baixa, excepte el tram dels ferros a la roca que trobem per tal de facilitar l’accés al castell
Inici i final: Sant Vicenç de Torelló
Punts d’interès: castell dels Torelló, església romànica de Sant Vicenç i vistes panoràmiques