El Bisaura

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Orís - Sant Salvador de Bellver

Correu electrònic Imprimeix PDF

Orís - Sant Salvador de Bellver
La ruta ens permetrà visitar les ruïnes del castell d’Orís, des d’on gaudirem d’unes boniques vistes del territori, l’església de Sant Genís, els boscos i conreus d’Orís amb les seves masies i la capella romànica de Sant Salvador de Bellver.

La ruta:
Tot el camí està molt ben senyalitzat amb les marques grogues i blanques del camí PR  C-54. Sortim de la parròquia de Sant Genís i agafem el camí pavimentat que segueix més enllà de la parròquia. A pocs metres, veiem les marques grogues i blanques que ens fan agafar un corriol que baixa a l’esquerra. Seguim el corriol i passem prop de la Teularia. Més endavant, el corriol surt de nou al camí pavimentant i l’ agafem a mà esquerra. Continuem trobant els senyals del PR. La ruta passa per davant del trencant del mas Noguereda; just en aquest punt, deixem la carretera pavimentada perquè el camí s’enfila a mà dreta. El camí està ben fresat i marcat i el seguim fins que, passada la font de l’Horta, ens enfilem amunt i trobem un encreuament de camins. En aquest punt, hi ha 4 camins amb un senyal que indica les diferents direccions i nosaltres agafem el camí de més a la dreta que indica Sant Salvador de Bellver a 2.5 km. Hem de tenir en compte que quan baixem de Sant Salvador tornem a aparèixer en aquest encreuament, però vindrem del camí  que ve de la balma de Serinyà.

El camí s’enfila fins a arribar a Sant Salvador, des d’on gaudirem d’unes vistes extraordinàries.

Per marxar, agafem el camí que baixa pel cantó oposat al que hem pujat, també marcat amb els senyals grocs i blancs. El camí va baixant per l’altre vessant de la muntanya i passa a prop de la bauma de Serinyà. Després de fer la volta, arribem de nou a l’encreuament de camins que hem trobat pujant. Aquest cop, però, agafem el camí que indica font de l’Horta i castell d’Orís. A partir d’aquest punt, la tornada a la parròquia de Sant Genís es fa pel mateix camí que hem vingut.

Segueix el camí PR C-54. Marques grogues i blanques
Durada: 3 h 30 min
Dificultat: mitjana
Inici i final: parròquia de Sant Genís a Orís
Punts d’interès: castell d'Orís, parròquia de Sant Genís i Sant Salvador de Bellver