El Bisaura

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Castell de Montesquiu - Castell de Besora

Correu electrònic Imprimeix PDF

Castell de Montesquiu - castell de Besora

El castell de Montesquiu té el seu origen en l’enclavament d'una torrassa de guàrdia que va fer edificar el comte Guifré El Pilós, al segle IX. A mitjan segle XIV, el castell es converteix en una residència fortificada dels senyors de Besora. Diferents personatges l’han habitat fins arribar a l’últim propietari, Emili Juncadella, que a principis del segle XX va donar al castell l’aparença que té en l'actualitat i el va completar amb els fantàstics jardins. Val molt la pena fer-hi la visita guiada.

Al final de la ruta, sobre una plataforma a uns 1025 m d’alçada, trobarem les restes del castell de Besora i de l’església romànica de Santa Maria. Mereix la visita tant pel seu valor arquitectònic i històric com geogràfic.

Ruta:
Sortim de Montesquiu i pugem dalt el castell. Un cop a l’aparcament, agafem la carretera asfaltada que passa per davant del castell fins que, just a la font de Castell Xic, ens trobem una bifurcació de camins. Seguim el que va recte amunt. En aquest tram, trobarem més d’una bifurcació, però nosaltres sempre seguirem la pista principal, la més fressada que tira cap amunt.

La pista ens porta fins al pla del Revell; aquí la deixem a l’esquerra i seguim pel sender de la dreta que ens porta fins a les restes de la casa del Revell. Passem per davant de la casa i continuem caminant pel costat del cingle fins que trobem de nou el camí, amb marques verdes, que baixa a la nostra dreta.

Seguint aquest sender, arribem al coll de la Mogia. Passem el coll i veiem el camí ben marcat que passa a l’esquerra per la baga de la muntanya. Abans d’arribar a la casa del Pla, a la dreta, s’enfila un sender que ens condueix fins al castell de Besora.

Sender: GR 151
Durada: 2 h
Dificultat: mitjana
Inici: castell de Montesquiu
Final: castell de Besora
Punts d’interès: castell de Montesquiu, església i restes del castell de Besora i vistes panoràmiques

Descarregueu-vos el document complet de la ruta Castell de Montesquiu - Castell de Besora