Vidrà

El terme de Vidrà està inclòs dins del Pla d'Espais d'Interès Natural de Serres de Milany- Santa Magalena i Puigsacalm- Bellmunt. Són destacables les fagedes, rouredes i prats montants, com les diverses fonts, salts d'aigua i arbres monumentals, indrets dignes de visitar que contribueixen a donar a l'entorn un encant especial. Es pot gaudir de Vidrà a peu o en bicicleta pels més de 60 km de camins i carreteres rurals que té. 

Són exemples de la seva bellesa el veïnat de Ciuret, a 6 km de Vidrà, a 1.155 m d’alçada, format per masos envoltats de prats de pastures, un indret preciós on assaborir la tranquil•litat, o les restes del castell de Milany, situades en un rocam al límit del terme municipal de Vidrà i Vallfogona de Ripollès, des d’on tindrem unes boniques vistes del Pirineu.

Al mateix municipi hi trobareu també l'arborètrum, un tinerari circular que uneix els dos nuclis de Vidrà, en el qual ens trobem uns 20 arbres autòctons, senyalitzats amb una fita i amb la seva explicació corresponent.

 Des de Vidrà podrem arribar a l’impressionant salt del Molí, amb una caiguda imponent de 20 metres d’alçada i les restes de l’antic molí, o fer la caminada al mític cim de Puigsacalm, una de les muntanyes més emblemàtiques de l'excursionisme català.

El tercer diumenge de maig, la caminada del Vidranès ens descobrirà a peu els impressionants paisatges de l’indret, i el tercer cap de setmana de juliol podrem gaudir del Concurs de gossos d’atura, especial Border Collie, que s’organitza al mateix Vidrà.

Web Vidrà

Instagram Vidrà

 

Imprimeix