Torelló

Torelló és un poble amb un moviment cultural especialment viu, amb gran quantitat d’actes festius i culturals que tenen lloc al llarg de l’any. N’és un bon exemple el Carnaval de Terra Endins, un dels carnavals més participatius de Catalunya, un espai de disbauxa i de festa pensada per a totes les edats. 

Quan arriba el bon temps, el Mercat del Trasto inunda els carrers de parades amb velles andròmines. I el Festus, festival jove d'arts al carrer, omple el nucli antic de teatre, circ, arts visuals i música en viu. Al cor de l'estiu, la Festa Major ofereix un programa d'activitats que combina la tradició i les manifestacions més joves i alternatives. 

Durant tot l'any, el Teatre Cirvianum ofereix una progrmació estable de teatre i música de gran nivell, amb propostes professionals de primera línia. 

L’esport i la muntanya també tenen un lloc preferent en les activitats programades a Torelló. En són testimonis la marxa de resistència Pels Camins dels Matxos, que amb 62km de recorregut passa per camins antigament transitats per traginers, o el Festival de Cinema de Muntanya i Aventura, que ha projectat Torelló a l’exterior amb l’exhibició dels millors films en l’àmbit mundial sobre activitats relacionades amb la muntanya i la natura. Destaca també el Trofeu Internacional sub 16 Joan Mir, que es disputa a les instal·lacions del Club Tennis Torelló.

www.ajtorello.cat

 

Imprimeix