Montesquiu

Montesquiu té el nucli principal de la població situat a la vora del riu Ter, sobre una terrassa fluvial. El castell de Montesquiu n’és un dels principals atractius. 

Documentat des del 1285, és un gran casal fortificat amb orígens en el segle X que amb el pas del temps ha estat sotmès a diferents modificacions, fins arribar a l’estat actual. Podeu visitar-lo tots els caps de setmana de l’any i durant l’estiu està obert cada dia. El castell està envoltat d’uns amplis jardins que s’han convertit també en un símbol paisatgístic de la zona. 


El Parc del Castell de Montesquiu, espai protegit que forma part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, promou diferents activitats al llarg de l’any, entre les quals cal destacar les sortides de marxa nòrdica que ens conviden a descobrir magnífics espais naturals del territori, o els tallers organitzats entorn els productes de la terra i el medi natural.

Si visiteu Montesquiu a la tardor, també podreu assistir a la Fira de la Nou, amb un mercat de productes artesans, una xocolatada popular amb nous i coca, un concurs de cuina i tot tipus d’activitats lúdiques i infantils. I el primer diumenge de febrer se celebra l’Olla comuna, que ens permetrà refer-nos del fred amb escudella per a tothom!


Informació de les visites del castell de Montesquiu i de les activitats del Parc
http://parcs.diba.cat/web/montesquiu

Oficina del Parc del Castell de Montesquiu
Masoveria del Castell de Montesquiu
08585 - Montesquiu
Tel. 93 852 92 34

Web Ajuntament de Montesquiu

Imprimeix