Els Bufadors de Beví, Sant Maria de Besora

Es tracta d’una excursió circular apta per a tots els públics a un dels indrets més característics de la zona, els bufadors de Beví, una petita vall esfondrada, laberíntica , plena d’avencs, esquerdes i racons amb una vegetació espectacular. Rep aquest nom perquè d’algun d’aquests avencs bufa aire del seu interior. 

Continuar llegint

Imprimeix

Sant Salvador de Bellver

Des d’Orís, la ruta s’enfila del Pla de la Coma a la capella romànica de Sant Salvador de Bellver des d’on gaudirem d’unes vistes fantàstiques de tota la comarca. De tornada, podrem visitar la bauma de Serninyà i la curiosa font de les Donzelles. 

Continuar llegint

Imprimeix

Salt del Molí

Es tracta d'una ruta circular sense grans dificultas que ens portarà fins al Salt del Molí. Passarem pel pont romànic de Salgueda fins arribar just sota el salt des d’on observarem de ben a prop els seus 20 metres d’alçada. Com les antigues ruïnes ens ho demostren, aquest salt d’aigua va ser aprofitat per fer funcionar un molí; d’aquí en deriva el seu nom. 

Continuar llegint

Imprimeix

Salt Del Mir

Us presentem una ruta circular apta per a tots els públics que ens permetrà visitar el Salt del Mir, amb una caiguda d’aigua de 35 m d’alçada. Es tracta d’un paratge de gran bellesa, especialment si porta una bona quantitat d’aigua. Prop del salt trobem tres edificacions gairebé enumerades, pròpies dels molins fariners antics, on encara es pot veure part del mecanisme. 

Continuar llegint

Imprimeix

Camí Vora Ges

El riu Ges neix dins el terme de Vidrà, entra a la plana de Vic pel Forat Micó i desemboca al Ter a Torelló. Seguint el tram de camí que us proposem, transcorrerem la Vall del Ges resseguint el riu des de Torelló fins a Sant Pere, tot gaudint dels boscos de ribera, de camps i de masies disperses al llarg de la vall.  

Continuar llegint

Imprimeix

Serra de la Cogulera

Aquesta volta s’inicia a Sant Quirze de Besora, ressegueix la serra de Cogulera fins al Puig Juí. Des d’aquest punt, gaudirem d’unes vistes magnífiques de Santa Maria de Besora, de la serra dels Bufadors, del castell de Besora i del Pirineu al fons. El camí baixa per les Gargantes per anar a parar a Saderra i des d’aquí remuntem el riu Ter per tornar de nou a Sant Quirze. 

Continuar llegint

Imprimeix

Bellmunt

Des de Vidrà farem una ruta circular que ens portarà al santuari de Bellmunt. Pel camí gaudirem dels diferents boscos que ens trobarem a cada pas fins arribar dalt de la carena; les rouredes i fagedes en seran les grans protagonistes. I un cop dalt, la plana de Vic se’ns obrirà majestuosa als peus. 

Continuar llegint

Imprimeix

Del castell de Montesquiu al castell de Besora

La ruta ens portarà del castell de Montesquiu al castell de Besora passant pel pla del Revell i el collet de Mongia. El pla del Revell ens ofereix unes vistes espectaculars del Pirineu al nord i del Bisaura al sud. En dies clars també podrem observar el Pedraforca i Montserrat. La visita al castell de Besora és merescuda tant pel seu valor arquitectònic i històric com geogràfic. 

Continuar llegint

Imprimeix

De Sora al Castell de Boixader

Sora està format per un petit nucli i masies disseminades que s’han dedicat històricament a l’agricultura i la ramaderia. Rodejat de boscos, rieres i torrents, amb un cert aïllament natural respecte dels pobles veïns, Sora respira tranquil•litat. La ruta ens portarà fins les restes del castell de Boixader des d’on tindrem una bona panoràmica del Bisaura i de tornada passarem per Rocafiguera on coneixerem la Bella Antònia, una gran sequoia d’uns 30 metres d’alçada i 5 d’amplada a un metre del terra. 

Continuar llegint

Imprimeix