Castell de Besora

Sobre una plataforma a uns 1025 mts d’alçada i envoltada en bona part de cinglera, hi ha les restes del castell de Besora i de l’esgléisa romànica de Santa Maria.

Continuar llegint

Imprimeix

Jardins del Pelut - Colònia Ymbern

L’antiga colònia Ymbern d'Orís, coneguda com el Pelut, forma part del principal grup de colònies del Ter mitjà. Juntament amb la de Vila-seca i Borgonyà a Sant Vicenç de Torelló , conformen la seqüència més majestuosa de fàbriques de riu a Osona.

Continuar llegint

Imprimeix

Església romànica de Sant Vicenç de Torelló

Al bell mig del poble de Sant Vicenç de Torelló es troba una magnífica església del romànic llombard, romànic de primera hora, fill de l’impuls que va donar l’Abat Oliba a aquesta terra, documentada el 938 dins el terme del castell de Torelló.
Temple del segle XI, amb un magnífic campanar del segle XII.

Continuar llegint

Imprimeix

Ciuret

Encisador nucli de cases de pagès al voltant de l’església de Santa Llúcia (s. XVIII). En formen part els masos de Can Pubill, la Casa de Baix, el Moreu i Can Font.

Continuar llegint

Imprimeix

Salt del Molí

És un dels salts més importants del riu Ges. Els seus 20 metres d’alçada van fer que fos aprofitat, com les antigues ruïnes ens ho demostren, per fer funcionar un molí; d'aquí en deriva el seu nom.

Continuar llegint

Imprimeix