La Vall del Ges, Orís i el Bisaura és un territori situat al nord de la comarca d’Osona, format pel Bisaura al nord, la vall del Ges al sud-est i Orís al sud-oest. Al Bisaura trobem els municipis de Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Sora i Vidrà. A la Vall del Ges, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló i Torelló. I tots aquests municipis, juntament amb el poble d’Orís, s'engloben sota la marca turística gesbisaura.

El medi natural i rural tenen molta importància en tot el territori. El paisatge es dibuixa amb camps de conreus i pratsde pastura, amb ermites, masies i  castells. Caminant per aquests paratges, trobem boscos de pi i de roure als vessants més assolellats i magnífiques fagedes a les bagues, rieres rocalloses i bonics salts d’aigua amagats. I si pugem en alguns dels nombrosos cims, gaudirem d’unes vistes panoràmiques immillorables.

Les principals vies d’accés són la carretera C-17 (carretera de Barcelona a Puigcerdà) i la C-37 (eix Vic - Olot), a més de la xarxa local de carreteres existent que comunica els municipis entre si.